donderdag 18 oktober 2007

Mijn nieuwste lievelingsvak: English Language for Literature. Gekozen eerder als een alternatief voor Oud-Grieks, dat ik graag wou doen maar enorm veel werk is, maar mijn eerste les was te gek. Premodification of the noun met nadruk op exophoric reference, iemand?

Okee, tijd voor een woordenlijst. Je bent een neurotische talenstudente of je bent het niet. En Cambridge is zo'n eigen wereld dat ik om de andere zin een woord moet uitleggen.

college: soort campus waar je woont. en soms les krijgt, als je geen les krijgt in de faculteit. soms krijg je les in een ander college. het is verwarrend. Cambridge heeft 31 colleges.

women's college: moeilijk onderwerp. Cambridge heeft er twee: New Hall en Newnham (mijn college). lijden vaak onder klooster- of kwade-lesbische-feministen connotaties, maar er lopen veel jongens rond en ik vind het geweldig.

gown: zwart toga-achtig geval, voor formele gelegenheden. ziet er in elk college net iets anders uit, en naar gelang status (bachelorstudent, professor, postgrad, ...). elk excuus om je gown te dragen is een goed excuus.

buttery: cool woord voor de collegekantine - nieuw, hip, goedkoop, met wifi en airconditioning die altijd te koud staat. ook een werkwoord: "Are you butterying tonight?"

formal: formal hall. elke woensdagavond sjiek avondeten, in gown. niet verplicht, maar wel leuk.

tea: alomtegenwoordig, en om een of andere reden altijd zwart als koffie, zelfs als de thee niet in Engeland gekocht is. ook, sociale-interactiemogelijkheid. ik vermoed dat "Tea in my room?" een soort oer-Britse manier is om niet "Laten we vrienden zijn!" te moeten zeggen.

supervision: één-op-één les, soms één-op-twee, meestal om je essay van die week te bespreken. wordt nooit minder eng.

class: les in kleine groepen.

dos: director of studies. is gespecialiseerd in jouw vak, geeft je vaak les en zorgt ervoor dat je studieplanning in orde is. helaas zijn dosses het soort academisch genie dat een leesworkshop middenin belangrijke lectures plant.

supervisor: professor voor kleinere groepen en supervisions. meestal aardig, altijd getalenteerd in het luidop denken van ongelooflijk ingewikkelde vragen die eindigen met "So, what do you think?"

tutor: vergelijkbaar met dos, maar geeft altijd een heel ander onderwerp dan hetgene dat jij bestudeert. als je je werk niet kan doen om een reden die niet academisch is, ga je naar je tutor.

lecturer: professor voor lectures.

lecture: aulales. niet verplicht, wel handig.

porters: vriendelijke oude meneren die je binnenlaten om half vier 's nachts en je postpakketjes bijhouden. er zijn er twaalf, en altijd (altijd) minstens twee in dienst.

essay: minstens een per week, over een bepaald onderdeel van je paper. vaak meer.

paper: misleidend woord! het onderwerp dat je bestudeert. ik doe nu Paper 2: Renaissance (1500-1700).

listed bath: een bad dat zo oud is dat het beschermd is. er zijn er een paar in Newnham, en het is een soort missie voor eerstejaars om ze te vinden. (ik vond er een met een groep vriendinnen op mijn eerste avond. heel cool, maar ziet er gewoon uit als een oud bad dat nogal smerig is omdat het niet met chemicaliën mag worden gekuist.)

drying room: kleine, hete kamer in de oude gebouwen, waar je je was ophangt.

term: trimester. acht weken lang, maar superintens. in de vakantie word je ook nog verwacht boeken te lezen - of, aangezien de vakanties zo lang zijn, een maand in India te wonen, een stagair te zijn bij een belangrijke firma, bergen te beklimmen of het geneesmiddel tegen kanker te ontdekken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

English Language for Literature...hmmmm, ja. Hebben ze ook English Adjectives for Gothic Literature?
Tof dat het zo meevalt voor je. Wanneer kom je je eerste lecture geven op je oude schooltje? In your favourite gown...?

Jean

Anoniem zei

hey maartje , fijn te horen dat het je goed gaat maar toch een vraagje van een cambridge leek ... vind het leuk op je college vanwege de jongens die er ook rondhangen ... of lees ik het verkeerd ..

de groeten van uit limburg

mark

Anoniem zei

zhrd ypvtn [URL=http://www.katesxxx.com]video sex[/URL] zxfsli p pd m zpq